Dlouhá cesta autem: Seznam

Vezměte někoho s sebou

Řízení osamotě je skvělé, když jste na krátké cestě. No věci se můžou otočit, když jste na dlouhé cestě a stane se vám něco nepříjemné. V takovýchto situacích potřebujete, aby byl někdo s vámi. Neriskujte tedy na dlouhých cestách a udělejte svou jízdu bezpečnější a zábavnější. Vezměte s sebou svou rodinu nebo přátele. Skvělá společnost dokáže udělat váš zážitek z řízení bohatším. No pamatujte na jednu věc: když vezmete více lidí, než je kapacita vašeho auta, může to být pro vás i s vámi sedící lidi otravné. Usazení tří lidí na zadní sedadla vašeho automobilu může jim i vám způsobit nepohodlí. Berte tedy s sebou pouze tolik lidí, kolik se bude na vaší cestě cítit pohodlně. Taky se ujistěte, že v autě je někdo, kdo může řídit v případě, že jste unavení.

Odpočiňte si, abyste se cítili čerstvě

Než odejdete, měli byste definovat limity svého řízení. Rozhodněte se o místech, kde si můžete na chvíli odpočinout a osvěžit se před pokračováním cesty. Tato rozhodnutí můžou být spontánní, jako když vidíte po cestě pěkné místo a chcete tam na chvíli zůstat.

Použijte navigační techniky

Existuje dostatek možností, jak získat přesný GPS navigační systém, ať už na Vašem telefonu, nebo ve výbavě automobilu. No když odcházíte, ujistěte se, že máte plně nabitou baterii v mobilním telefonu a že máte jiné alternativy, když baterie selže. Průvodce bude v takovýchto případech, když navštěvujete svým autem vícero zemí, taky dobrou možností.

Tištěná cestovní mapa

Tištěná mapa cesty je nutností. Dobrá cestovní mapa je jako vedoucí hvězda. Mobil se může na cestě pokazit, no cestovní mapa je důvěryhodný partner, který vás povede.

Noc plná odpočinku

Naplánujte si, kde můžete na noc zůstat. Může to být hotel, motel či hostel, kde můžete zaparkovat své auto a odpočinout si přes noc. Je na vás, kde chcete zůstat i podle omezení vašeho rozpočtu. Někteří z cestovatelů se rozhodli odpočinout si na zadním sedadle jejich auta, no může to způsobit, že si člověk dobře neodpočine, protože velikost auta je nedostačující.

Vyřešte problémy s motorem auta

Každá součást vašeho auta by měla být v excelentním stavu, když odcházíte na dlouhou cestu. Motor, pneumatiky, disky, brzdy, světla, převodovky a cokoliv by mělo být zkontrolováno. Opravení celého motoru je základní věcí, na kterou je potřeba se soustředit. Zkontrolujte všechna tlačítka na palubní desce a ujistěte se, že fungují. Všechny indikátory by měly být v pořádku a zajistěte, že jsou v perfektním stavu světla, interierová světla i klakson. Měli byste vědět, jak vyměnit žárovku, kdyby přestala na cestě fungovat. Před odjezdem musí být perfektní převodovka, čelní sklo, brzdy, olej a nemrznoucí směs. Pokud je klimatizace, nafta/plyn, topení v pořádku, jste připraveni jít.

Šířka: Výška: Průměr:
Index rychlosti:

Zajistěte perfektní brzdy

Brzdy jsou jednou z nejdůležitějších věcí, které je potřeba zkontrolovat před odchodem na dlouhou cestu. Je nutné se na ně před odjezdem podívat. Musíte vědět, jak zvládnout situaci, kdyby došlo k jakémukoliv poškození brzd.

Zkontrolujte pneumatiky

Pneumatiky jsou extrémně důležité a vy byste se měli ujistit, že tlak pneumatik sedí se specifikami z vašeho manuálu. Zkontrolujte běhoun a pokud je nízký, musíte to před jízdou vyřešit. Pneumatiky, které jsou nahuštěné více než je potřeba, jsou stejně nebezpečné jako pneumatiky s nízkým nahuštěním. Pokud jedete v zemi, kde musíte měnit pneumatiky v letním a zimním období, je nesmírně důležité, aby auto na silnici drželo ve sněhu, dešti a blátě. Při dupnutí na brzdy na zasněžené ploše rychlostí 50 km/h bude zastavení na zimních pneumatikách vyžadovat 30 metrů, no na letních pneumatikách až 60 metrů. Sakra rozdíl! Musíte znát podmínky na silnici a povinnosti v zemi, ve které jedete. Například pokud jezdíte v zimě v Německu a nemáte zimní pneumatiky, budete pokutováni.

Vezměte si sadu nástrojů

Před odjezdem se ujistěte, že máte k dispozici sadu nástrojů, abyste se přesvědčili, že jste připraveni čelit případné mimořádné situaci. Jakékoliv poruchy během jízdy mohou být bez potřebného nářadí noční můrou. Takže si jej nikdy nezapomeňte vzít s sebou na dlouhé jízdy.

Krabička první pomoci pro případ nouze

Krabička první pomoci je důležitá v případě jakékoliv nehody na cestě. Krabička první pomoci by měla obsahovat všechny potřebné zdravotní pomůcky a veškeré vybavení.

Seznam nouzových čísel v kapse

Nouzová čísla jsou nutností, když jste na dlouhé cestě. Nějaká nepříjemnost se může stát kdekoliv a uvíznout v těžkém sněhu nebo dešti může být riskantní. A pokud nemáte v autě číslo tísňového volání, může to být těžké. Takže se ujistěte, že jej máte ještě předtím, než se na svou cestu vyberete. Také je třeba si zajistit cestovní pojištění. To je nejlepší způsob, jak zůstat v bezpečí při jízdě.

Oblečení a extra věci

Musíte mít oblečení podle sezóny a v zimním období také přikrývku. Když máte v dešti během zimy mokré oblečení, může to být pro vás škodlivé. Další šaty vám za sněhu, deště a dalších nejistých podmínek mohou výrazně pomoci. Přikrývka je také velmi důležitá, když je zimní sezóna na vrcholu.

Potraviny

Vezměte si s sebou pro případ nouze vodu a některé suché potraviny, které nepodléhají zkáze. Bylo zjištěno, že cestující na cestě během deštivého nebo sněžného období museli mnohokrát trpět kvůli hladu a žízni a tyto příběhy jsou skutečně strašné. Takže bude rozumné mít s sebou další jídlo a pití.

Přihlásit se k odběru novinek

Odpovědět: {{replyComment.author}}
Všechna pole jsou povinná
Komentář byl úspěšně odeslán

Zpět na začátek