Oprava nebo výměna pneumatik na trakař?

Vyfouknutá pneumatika na trakaři nebo pneumatika s pomalým únikem může být frustrující. Spíše než věnovat čas posouzení poškození a hlavní příčině problému, jsme se někdy rozhodli pro nákladné řešení výměny pneumatiky, nahrazení celé sestavy pneumatik a kola nebo dokonce vyhození kola. Není neobvyklé vidět vyhozené kola na skládkách a sběrných dvorech, které se mohly snadno vrátit do provozu jen díky malé opravě pneumatiky nebo vyměnění duše. Oprava vyfouknuté pneumatiky nebo nákup a instalace nové pneumatiky je jednoduchý a úsporný "udělej si sám" projekt, který si může každý z nás udělat doma.

Nástroje potřebné pro opravu vyfouknuté pneumatiky na trakaři

Jediné, co je potřeba pro odstranění a výměnu pneumatiky z kola, je velký plochý šroubovák a ruční pumpa na pneumatik. Budete také potřebovat klíč, abyste odstranili sestavu kola a pneumatiky z trakaře. To lze snadno provést uvolněním jedné nebo obou konzol, držících nápravu na kole. Pokud máte bezdušovou pneumatiku, která je v oblasti běhounu pneumatiky propíchnutá, namísto plochého šroubováku budete potřebovat jiný nástroj pro opravu.

Šířka: Výška: Průměr:
Index rychlosti:

Oprava nebo výměna pneumatiky trakaře

1. Jakmile je vyfouknutá pneumatika na trakař z trakaře odstraněná, můžete provést důkladnou vizuální kontrolu. Nejprve zkontrolujte, zda není kolo poškozeno, a jestli na pneumatice nejsou zjevné zdroje úniku. Také budete chtít zkontrolovat opotřebení gumy běhounu a množství trhlin v pneumatikách. Pokud je pneumatika špatně zakalená s hlubokými prasklinami na straně pneumatiky nebo je běhoun opotřebovaný a neposkytuje dostatečnou tažnost, měli byste zvážit nákup náhradní pneumatiky. Pneumatika pro trakař by mohla stát mezi 350 a 1 000 Kč a to i s dodáním přímo k vašim dveřím ve srovnání s 150 dolary nebo více za nové kolo. Pokud je samotné kolo v dobrém stavu, nová pneumatika může zajistit, že bude trakař fungovat jako nový.

2. Pokud není zdroj úniku na bezdušové pneumatice snadno identifikovatelný (jako díra nebo předmět uvízlý v běhounu), musíte pneumatiku nafouknout, abyste našli zdroj úniku. Je-li pneumatika zcela plochá a nebude se lehce usazovat na přírubu kola, můžete zašroubovat lano kolem vnější strany pneumatiky, aby se pneumatika zatlačila proti kolu a zajistila dobré utěsnění. Pokud je samotné kolo silně ohnuté, možná budete potřebovat nové kolo, nicméně malé ryhy v přírubě kola obvykle nezpůsobí žádný problém, zvláště u pneumatik typu trubek. Přidání duše do bezdušové sestavy pneumatik a kol je levnější alternativou k nákupu nového kola, i když je poškozená a uniká vzduch mezi kolem a pneumatikou samotnou.

3. U dušového typu pneumatiky je třeba pneumatiku vyjmout z ráfku. Pomocí plochého šroubováku vysuňte pneumatiku z ráfku, jak je znázorněno na tomto videu. Jakmile je jedna část pneumatiky nad vozovkou, z jedné strany pneumatiky se snadno odtočí z kola. Otočte kolem a zopakujte to samé s druhou stranou pneumatiky. Dbejte na to, aby duše nebyla zasunuta mezi šroubovák a přírubu kola. Bezdušová pneumatika může být často opravena zanecháním pneumatiky na kole a použitím zátky. Je mnohem jednodušší opravit díru bezdušové pneumatiky, ale potřebujete i nějaké speciální vybavení. Zde je video, jak připojit bezdušovou pneumatiku. Jakmile je pneumatika zasunutá a zátka je oříznuta, pneumatika a kolo jsou připraveny k instalaci zpět na trakař.

4. Jakmile je duše odstraněna, může být nahuštěna a ponořena do kbelíku s vodou, aby se zjistil zdroj úniku. Bubliny budou identifikovat dokonce poškození z trnů nebo jinak těžko viditelná poškození. Oblast kolem otvoru by měla být zdrsněna jemným pískem nebo dřevěným pilníkem. Povrch opravte gumovým cementem a aplikujte náplast. Pokud duši nelze opravit a pneumatika je stále v dobrém stavu, zvažte nákup náhradní duše. Duše na trakaři bude stát tak 250 Kč, takže zlomek nákladů na nové kolo nebo dokonce novou pneumatiku a kolo.

5. Po úplném ukončení opravy duše je na čase namontovat pneumatiku a duši zpět na kolo. Nejprve vložte vyfouknutou duši do pneumatiky a znovu umístěte jednu stranu pneumatiky zpět do kola. V tomto okamžiku u pneumatiky dušového typu budete muset umístit ventil duše do otvoru pro kola. Po zarovnání může být druhá polovina pneumatiky přiložena taky.

6. Pneumatika nebo duše je nyní připravena k nafouknutí na psi napsané na straně pneumatiky. Vyměňte nápravu a upevněte celé kolo a sestavu pneumatik na kolech.

Koupě náhradní pneumatiky, pokud nelze pneumatiku na trakař opravit

Pokud je vaše vyfouknutá pneumatika nebo duše příliš poškozená nebo opotřebovaná, pak jsou Pneumatika.com tou nejlepší volbou pro levné pneumatiky na trakař. Mají velkou škálu pneumatik s koly za nízké ceny. Když budete vyzbrojeni velikostí pneumatiky, kterou potřebujete, můžete snadno nalézt náhradní pneumatiku s rychlým a pohodlným objednáním a přepravou přímo do vašeho domova.

Přihlásit se k odběru novinek

Odpovědět: {{replyComment.author}}
Všechna pole jsou povinná
Komentář byl úspěšně odeslán

Zpět na začátek