Tlakové body

Ať už přistupujete k složitému tématu deflace pneumatik jako vědě nebo umění, existují některé pokyny, které by měli všichni nadšenci off-roadu následovat.

Bez ohledu na to, jaké 4×4 vlastníte, nebo jak rozsáhlý je jeho seznam off-road příslušenství, pomůcky při řízení jako kontrola trakce či přizpůsobení terénu znamenají velmi málo při absenci výkonu pneumatiky nebo - konkrétněji - trakce.

Vedle konstrukce běhounu je tlak v pneumatikách nejdůležitějším faktorem, pokud jde o trakci. Nedostatečná deflace pneumatik tak, aby vyhovovaly určitému terénu, nejenže sníží výkon 4×4, no výrazně zvýší riziko poškození pneumatik i životního prostředí.

Zvýšení výkonu, které přichází s deflací pneumatik vozidla, je spojeno téměř výlučně s nárůstem délky běhounu při deflaci pneumatik, nikoliv s šířkou běhounu. Jinými slovy, chcete, aby se běhoun roztahoval na délku, ne aby se vydul na boční stěně. Běhoun je nejsilnější část pneumatiky a může být po poškození opraven. Naproti tomu boční stěna je nejslabší a nejzranitelnější oblast pneumatiky a nelze ji opravit.

Bohužel, s téměř nekonečným množstvím typů terénu není snadné rozhodnout, který tlak je nejlepší pro danou příležitost. Tato situace je dále komplikována i dalšími proměnnými, jako je hmotnost vozidla (včetně užitkového zatížení), velikost pneumatiky (větší pneumatiky vyžadují větší deflaci) a konstrukce pneumatik. Pak je třeba zvážit kolísání tlaku; faktor ovlivněný primárně teplem a rostoucí teplotou silnice v průběhu dne.

Obecně řečeno, rozvolněné plochy (například sníh, bláto a písek) vyžadují nižší tlak v pneumatikách než pevné plochy (jako jsou kameny, štěrk a hlína). Tabulka vpravo slouží jako hrubé vodítko pro přizpůsobení tlaku v pneumatikách různým typům terénu. Mějte však na paměti, že je to jen vodítko, protože nezohledňuje výše uvedené proměnné, které se mohou lišit při každé cestě, na kterou se vydáte.

Koneckonců, deflace pneumatik možná není vědou, ale uměním nejlépe zvládnutým přes proces pokusů a omylů.

Tipy pro deflaci

• Tlak v pneumatikách doporučený výrobcem je obvykle vhodný pro použití na silnici. Podívejte se do palivové klapky nebo dveřního výklenku vozidla nebo do návodu k obsluze pro tabulku tlaku v pneumatikách. Většina výrobců doporučuje pro 4x4 2,2 až 4,4 barů.

• Ujistěte se, že budete cestovat s přesným měřidlem tlaku v pneumatikách, kompresorem a opravnou sadou ve vašem 4×4 po celou dobu.

•  Vždycky, když jezdíte mimo silnice, podhusťte své pneumatiky. Je to bezpečnější, pohodlnější a mnohem méně škodlivé pro životní prostředí .

• Nikdy nepodceňujte vliv malé změny tlaku v pneumatikách. Může drasticky zlepšit výkon vašeho vozu při jízdě na štěrku a taky komfort jízdy.

• Nezáleží na typu terénu, nikdy nejezděte vysokou rychlostí na podhuštěné pneumatice. To způsobí nadměrné teplo uvnitř pneumatiky spolu s nenapravitelným poškozením a selháním pneumatiky.

• Nikdy neprovádějte ostré otočky, pokud jsou pneumatiky vyfouknuty pod 1,2 baru. Pokud tak učiníte, vyvíjíte tlak na boční stěny pneumatik a můžete tím způsobit jejich odskočení (vyskočí z okrajů).

• Vaše zadní pneumatiky 4×4 mohou být vypuštěny o něco více (asi 0,2 baru) než přední pneumatiky, protože nejsou vystaveny otáčení a tlaku bočnic.

• Když jezdíte po ostrých kamenech, přestaňte podhu š ťovat vaše pneumatiky ve chvíli, kdy se začnou na bocích vydouvat .

• Jako základní pravidlo, nikdy byste neměli jít pod 0.8 bar, když jezdíte po kamenech na HT pneumatice.

• Dávejte pozor na to, když vaše podhuštěné pneumatiky mají namodralý tón - to znamená, že jsou podhuštěné a přehřáté.

Šířka: Výška: Průměr:
Index rychlosti:

Stavba pneumatiky

Jak je pneumatika vytvořena, má velkou měrou vliv na to, jak bude reagovat na deflaci. Některé pneumatiky používají robustní pryžovou směs, která vyžaduje další deflaci, aby se dosáhlo stejného roztaženého výsledku. Navíc pneumatika HT s bočním povrchem, která má dvojitou vrstvu bočnice, bude potřebovat méně deflace než AT nebo MT pneumatika konstruovaná s třívrstvou boční stěnou.

Vezměte si svou kalkulačku

Tyto údaje používejte jako vodítko pro nafukování pneumatik v závislosti na různých typech terénu.

  • Asfalt: 0% deflace (doporučení výrobce)
  • Štěrk: 10–15% deflace
  • Vlnitá dráha: 10–15% deflace
  • Ostré kameny: 10–15% deflace
  • Jemné kameny: 20–50% deflace
  • Bláto: 25% deflace
  • Písek: 50–60% deflace 

Přihlásit se k odběru novinek

Odpovědět: {{replyComment.author}}
Všechna pole jsou povinná
Komentář byl úspěšně odeslán

Zpět na začátek