Hankook pokračuje s digitálními inovacemi v oblasti kontroly kvality řízené umělou inteligencí

Díky umělé inteligenci (AI) a strojovému učení řízeném senzory se Hankook snaží do budoucna automatizovat proces testování pneumatik a pokročit v digitálních inovacích. Výzkum a vývoj bude těžit z partnerství s renomovanou Jihokorejskou technickou univerzitou KAIST v inovačním centru "HK-KAIST Digital Innovation Center". Nejnovější výsledek spolupráce má za cíl zejména optimalizovat složité kontrolní procesy a tím dále urychlit výrobní proces.

Soul, Korea / Neu-Isenburg, Německo, 17. dubna 2020 - Výrobce prémiových pneumatik Hankook představuje automatický testovací systém kontroly kvality. Systém podporovaný umělou inteligencí používá digitální senzory a neustále se učí zlepšovat efektivitu a přesnost testování výrobků. Během celého procesu testování pneumatik budou v budoucnu nasazeni speciálně vyškolení odborníci a nové systémy, aby byla zajištěna požadovaná kvalita výrobků, a tím i bezpečnost řidičů. Za tímto účelem budou v konečné fázi provedeny tři důkladné kontroly s cílem zjistit případné závady. Interní kontrola společnosti Hankook s interferometrem - testerem pneumatik (ITT) zkontroluje, zda pneumatika neobsahuje vzduchové bubliny. Bude rovněž provedena rentgenová kontrola, která podrobně prozkoumá vnitřek pneumatiky. Poté bude následovat závěrečná externí kontrola oddělením kontroly kvality. Až dosud bylo zpracování obrazu pro detekci vad časově náročnou výzvou, protože vzduchové bubliny, které mají být identifikovány, nejsou přesně totožné co do velikosti a tvaru. Kromě toho museli vysoce kvalifikovaní technici vyjádřit své stanovisko k odhalování nesrovnalostí na základě kritérií a odborných znalostí získaných na základě svých dlouholetých zkušeností.

Od této chvíle bude Hankook při procesu ITT uplatňovat nově vyvinutý automatický kontrolní systém využívající technologii AI. Počítačem řízený kontrolní subjekt bude nezávisle a systematicky odhalovat a hlásit nesrovnalosti ve výrobcích porovnáváním vzorků naskenovaných výrobků. V inovačním centru HK-KAIST Digital Innovation Center, společném podniku společnosti Hankook a Katedry průmyslového a systémového inženýrství na Korejském pokročilém institutu vědy a techniky (KAIST), byl s odborníky na AI proveden vývoj pro implementaci tohoto automatizačního systému. Tím se nejen zvýší jednotnost a efektivita vnitřní kontroly u procesu ITT, ale také se zkrátí doba výroby. V dlouhodobém horizontu skupina také plánuje využít technologii AI pro rentgenovou kontrolu a externí kontrolu.

"Společnost Hankook se stává lídrem na digitálním trhu. Vývoj automatického kontrolního systému je další funkcí zaměřenou na tuto inovaci a umožní nám zajistit si vedoucí pozici v digitální transformaci v tomto rychle se měnícím podnikatelském prostředí," řekl Hyunshick Cho, místopředseda představenstva a ředitel technologické skupiny Hankook Technology Group. "Budeme i nadále řídit inovace a etablovat se jako globální lídři."

V dubnu 2019 podepsala společnost Hankook dohodu s KAIST, přední vědecko-technologickou univerzitou v Jižní Koreji, která má dále pokročit ve výzkumu a vývoji a možnostech digitálních technologií prostřednictvím digitální transformace. Předtím bylo založeno digitální inovační centrum "HK-KAIST Digital Innovation Center", které spolupracuje s KAIST ve všech oblastech od výroby, logistiky až po výzkum a vývoj, aby získalo další odborné znalosti v oblasti nových technologií.

Investice do technických inovací jsou pro společnost stále důležitější, což se již odrazilo ve změně názvu na Hankook Tire & Technology v roce 2019 a podtrhuje rostoucí technologickou orientaci výrobce pneumatik. V loňském roce dosáhl výrobce pneumatik velkého úspěchu se svým systémem "Virtual Compound Design (VCD) System", predikčním modelem pro vlastnosti sloučenin pneumatik využívajících umělou inteligenci. Společnost Hankook plánuje rozšířit tuto technologii na celý proces vývoje pneumatik. Cílem je vybudovat inteligentní továrny, které povedou k digitálním inovacím v oblasti pneumatik a v konečném důsledku budou vyrábět výrobky vynikající kvality, šité na míru potřebám zákazníků.

Přihlásit se k odběru novinek

Odpovědět: {{replyComment.author}}
Všechna pole jsou povinná
Komentář byl úspěšně odeslán

Zpět na začátek