Hankook v roce 2019 rozšířil svou účast na motoristickém sportu

Neu-Isenburg, Německo, 17. prosince 2019 - V letošním roce to byla pro prémiového výrobce pneumatik Hankook a DTM již devátá společná sezóna. Zatímco vozy DTM se na trať dostaly s novým turbo motorem a zhruba 100 koňmi navíc, závodní pneumatika Hankook se v roce 2019 nezměnila. Přesto Ventus Race skvěle zvládla obrovský nárůst výkonu motorů DTM a následný další tlak na pneumatiku a udělala na každé trati dojem svým obvyklým silným celkovým výkonem, konzistencí a bezpečností.

„Špičkový motoristický sport byl vždy součástí DNA naší společnosti,“ shrnul Han-Jun Kim, prezident společnosti Hankook Tire Europe. „Zejména se zavedením nových, výkonnějších turbo motorů v DTM jsme mohli ukázat, čeho jsou naše prémiové pneumatiky schopny, aniž bychom je upravovali. Proto je pro nás předčasné a dlouhodobé prodloužení smlouvy velkým uznáním a motivací, “ dodal Kim.

Po finále DTM v Hockenheimu ředitel Audi Motorsport Dieter Gass, jehož řidič René Rast letos vyhrál, prohlásil: "Navzdory novému turbo motoru jsme se závodními pneumatikami Hankook neměli žádné problémy. Spolupráce s inženýry společnosti Hankook byla v této sezoně jako obvykle velmi dobrá. Těšíme se na příští rok s tímto prémiovým partnerem. “ Ředitel BMW Motorsport, Jens Marquardt, dodal: "Hankook jako vždy odvedl dobrou práci." Nové, výkonnější turbo motory byly výzvou pro všechny, ale výzvou, kterou týmy a řidiči spolu se závodními pneumatikami Hankook dobře zvládli. Skvělou spolupráci se společností Hankook si nadále užíváme.“

Nováček Aston Martin byl schopen se během první sezóny v DTM spolehnout na Ventus Race společnosti Hankook a získal cenné zkušenosti v patrně nejpopulárnější mezinárodní sérii vozů touring. „Hankook a jeho pneumatiky byl v naší první sezóně spolehlivým partnerem pro vůz Aston Martin Vantage DTM. Pro nás, jako nováčka s vozem DTM, který byl postaven za pouhých 90 dní, bylo obzvláště důležité, abychom mohli využívat zkušenosti dlouhodobého partnera DTM, když jsme postupně vyvíjeli čtyři naše vozy DTM. Hankook podpořil R-Motorsport - nový tým v silně konkurenčním DTM - se stávajícími i novými vlastnostmi pneumatik. Chtěl bych zdůraznit dobrou spolupráci s techniky Hankook, jejichž odborné znalosti nám pomohly při vývoji podvozku Aston Martin Vantage DTM. Celkově vzato byla naše spolupráce s Hankook pozitivní zkušeností, “uvedl ředitel týmu R-Motorsport, Dr. Florian Kamelger.

Partnerství s Hankookem bylo také úspěšné pro nově korunovaného šampióna DTM, kterým se stal René Rast (Audi): „Díky novému turbo motoru a následnému dodatečnému výkonu automobilů DTM byl výběr pneumatik velmi důležitý, protože vedl k významnému nárůstu zatížení zadní nápravy a tím i závodních pneumatik Hankook. Z tohoto důvodu jste museli správně řídit pneumatiky během závodů, které byly někdy velmi dlouhé, aby bylo možné na konci závodu zajet tan nejlepší čas. To během celé sezóny fungovalo perfektně. S pneumatikou Hankook jsem si vždy dobře poradil, jak na kvalifikaci, tak i na závodech.

Jedním z vrcholů sezóny byly čtyři společné závody, jichž se zúčastnili řidiči DTM a jejich protějšky z japonské série Super GT Series na finále DTM v Hockenheimu a v japonském Fuji koncem listopadu. Management pneumatik zde hrál klíčovou roli. V DTM musí být nastavení vozu pro každý okruh přizpůsobeno standardní pneumatice Hankook, která musí důsledně fungovat na každém závodním okruhu. To se provádí změnou tlaku vzduchu, aerodynamiky a hodnot ohybu. Situace na závodě Super GT Series je úplně jiná: Zde se úprava vozu nemění. Místo toho si týmy vyberou správnou pneumatiku pro okruh od různých výrobců a směsí. Během závodů v Německu získaly týmy z Dálného východu cenné zkušenosti, které poté využily k úspěchu na obou závodech na domácí akci ve Fuji.

Narain Karthikeyan (Modulo Epson Honda NSX-GT), vítěz druhého závodu na Fuji Speedway: "Naše auto se na pneumatikách Hankook okamžitě cítilo dobře a my jsme tak byli rychlí ve všech podmínkách. Společné závody Super GT a DTM byly opravdu výjimečné. Řidiči DTM jsou úžasní a pro obě série to byla skvělá show. “

Gerhard Berger, 1. předseda ITR o sezóně DTM 2019: “DTM od svých technických partnerů vyžaduje ty nejvyšší standardy kvality i technologií. Pro sezónu 2019 byly nároky na pneumatiky vyšší než kdykoli předtím kvůli novým turbo motorům, které mají více než 600 koní. Závodní pneumatiky Hankook vždy splňovaly všechny požadavky a prokázaly svůj vysoký výkonový potenciál. “

Série W byla poprvé uvedena v této sezoně a Hankook jako partner byl na palubě od začátku. Tento nový formát závodu, který se konal v rámci podpůrného programu DTM o šesti závodních víkendech, zažil, jak se volantů vozů Formule 3 o výkonu 270 koní ujímají pouze řidičky. Pneumatika Hankook Ventus Race s vysokou mírou konzistence a předvídatelnosti se ukázala jako perfektní partner pro mladé řidičky. "Závodní pneumatiky Hankook mě opravdu nadchly. Jste na nich neustále rychlí, vždy víte, jak bude pneumatika reagovat, a podle toho se jí můžete přizpůsobit. Moji inženýři byli také ohromeni. Závodní pneumatika Hankook mi opravdu pomohla na cestě k titulu, “uvedla britská řidička Jamie Chadwicková, první šampionka této zcela ženské série formule.

Na závodech Formula Renault Eurocup nabízí Hankook již od začátku sezóny další špičkovou řadu pneumatik Ventus Race. Tím podpořil mladé řidiče na jejich cestě k úspěšné kariéře v motoristickém sportu. Potvrdil to Rus Alexander Smolyar, který skončil celkově na třetím místě: „Na rozdíl od jiných výrobců můžete na řadě závodních pneumatik Hankook provádět několik rychlých kol v řadě. To je při kvalifikaci velká výhoda. Tyto pneumatiky si na závodě velmi dlouho drží velkou přilnavost. Jsou ideální zejména pro nováčky, protože jsou předvídatelné a snadno se ovládají. “

V tomto ohledu letos Hankook opět nezklamal a zaměřil se především na propagaci mladých řidičů. V této sezoně mohli talentovaní mladí lidé ve FIA F4 ve Španělsku, SMP F4 NEZ a na britských šampionátech F4 certifikovaných FIA těžit z vysoké konzistence a silného výkonu závodní pneumatiky Hankook, stejně jako konkurenti v Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup, které Hankook dodává Ventus Race od roku 2018. "Závodní pneumatika Hankook opravdu vyhovovala mému stylu jízdy." Můžete na ní neustále nastavovat rychlé časy zajetí a udržet na závodě dokonale tempo, “ řekl nový šampion poháru Audi GT4, Robin Rogalski z Polska.

Prémiový výrobce pneumatik opět doprovázel letošní závody 24h GT Series powered by Hankook jako hlavní sponzor a dodavatel pneumatik. Největší vytrvalostní série na světě s osmi koly na třech kontinentech představovala čtyři 12hodinové a čtyři 24hodinové závody - více než v jakémkoli jiném vytrvalostním formátu. Profesionální řidiči se na prestižních závodních tratích setkali s ambiciózními amatéry. Vystavené vozy sahaly od kompaktních turistických vozů a velkolepých vozů GT3 po vozy speciální, postavené zejména v souladu s 24hodinovými předpisy.

Hankook byl opět exkluzivním partnerem pro pneumatiky v Rundstrecken-Challenge Nürburgring (RCN) a znovu se po roce ujal role. V nejstarší amatérské závodní sérii v Evropě se konalo celkem devět akcí. Nürburgring-Nordschleife hostil RCN osmkrát, zatímco deváté kolo proběhlo na kultovním okruhu Spa-Francorchamps v Belgii. Na každé akci podpořil výrobce prémiových pneumatik až 160 turistických a GT závodních vozů svými pneumatikami Ventus Race, které byly dodávány v různých velikostech.

Manfred Sandbichler, ředitel Hankook Motorsport Europe: "Máme za sebou další úspěšný motoristický rok." Všechny nové spolupráce se velmi osvědčily, zatímco dlouhodobá partnerství jako ta s DTM byla rozšířena a prohloubena. Hankook bude i nadále zaměřovat svou pozornost na oblast juniorských závodů, ale bude i nadále podporovat renomované a prestižní závodní série svými high-tech produkty a know-how. Nabízíme velký a vysoce výkonný sortiment produktů a budeme se těšit na další překvapení v příštím roce. Například na nedávném „Essen Motor Show“ v Německu jsme oznámili nový, prvotřídní závazek společnosti Hankook, ve formě partnerství pro pneumatiky s DTM Trophy. “

Zdroj - Hankooktire-Mediacenter.com

Přihlásit se k odběru novinek

Odpovědět: {{replyComment.author}}
Všechna pole jsou povinná
Komentář byl úspěšně odeslán

Zpět na začátek