Co znamenají označení na pneumatikách?

Bok pneumatiky je plný čísel a písmen, no co tyto různé symboly vlastně znamenají?

Právní předpisy

Pneumatiky jsou v Evropě standardizovány podle nařízení ECE-R 30, protože jsou pravidla pro vydávání licencí v oblasti silničního provozu (StVZO, § 36) velmi podrobné a monitorované. Legislativa taky určuje, jaké informace musí být na boku pneumatiky uvedeny. Je zde uveden název výrobce – obvykle vytisknutý velkým – a typ pneumatiky. No najdete zde více informací. Náš příklad: Máme pneumatiku s číselnou kombinací 195/60 R 15 88 V – struktura je zde vždycky stejná a mění se pouze čísla a písmena.

Rozměry pneumatiky

195/60   R 15 88 V . V našem případě první dvě čísla, oddělena lomítkem, indikují velikost pneumatiky. Pneumatika má tedy šířku 195 milimetrů a poměr její výšky k šířce je 60 procent. Čím nižší procento, tím nižší je okraj pneumatiky.

Radiální pneumatiky

195/60    R   15 88 V . R v 195/60 R 15 88 V indikuje konstrukci, konkrétně radiální pneumatiku. Někdy je slovo “Radiální” vytisknuto taky na boku. Od 80-tých let byly radiální pneumatiky využívány téměř výhradně v osobních automobilech, a tak se název stal zastaralým. Tak jako tak, pořád je tam vytisknutý. Diagonální pneumatiky, takové jaké bývaly, jsou teď montovány pouze na polnohospodářské stroje, vintage auta a někdy taky motorky. Indikátorem pneumatiky diagonálního typu je písmeno D.

Průměr ráfku

195/60 R    15   88 V Třetí číslice kombinace v našem příkladě 195/60 R 15 88 V standardně indikuje průměr ráfku v měrné jednotce, nejčastěji v palcích. Někteří výrobci však využívají také milimetry, no rozdíl si jednoduše povšimnete díky velikosti. Velikost v palcích se obvykle pohybuje od 10 do 20, zatímco ta v milimetrech je mezi 315 a 440.

Šířka: Výška: Průměr:
Index rychlosti:

Nosnost

195/60 R 15    88 . Samozřejmě si taky můžete přečíst, jakou má pneumatika nosnost. Index nákladu, taky známý jako index zatížení LI, je na pátém místě. Konverze následuje tabulku na internetu, 88 v tomto kontextu znamená nosnost 560 při daném tlaku vzduchu, obvykle 2.5 bar. LI, specifikován v dokumentech od vozidla, nesmí být nižší, než skutečný tlak, co znamená, že jestli je specifikován na 88, pneumatiky musí být nainstalovány s minimálním LI 88. Na pneumatikách s obzvlášť velkou nosností je pořád zkratka RF (posíleny) nebo XL (extra náklad).

Rychlost

195/60 R 15 88    V   Maximální povolitelná rychlost, kterou můžou pneumatiky jít, je uvedena písmenem na konci číselní kombinace. Index rychlosti V koresponduje s rychlostí do 240 km/h. Obvykle se značení pohybuje od M pro 130 po Y pro 300 km/h. Korespondující tabulka je dostupná na internetu.

DOT označení

Navíc k výše popsaným označením má každá pneumatika zašifrovaný kód od výrobce, obvykle 12-místní sekvenci čísel a písmen. Poslední čtyři čísla obvykle formují DOT značku (Oddělení dopravy – značka amerického dopravního orgánu, která se stala mezinárodním standardem). Při pohledu na označení můžete přečíst datum výroby, uvedený jako týden a rok. Jestli jsou pneumatiky vyrobeny před rokem 2000, DOT číslo pozůstává pouze ze tří čísel.

Ostatní poznávací značky

Jestli má pneumatika směrovou vazbu, je to uvedeno indikátorem "Rotace", "Směr" nebo "Směr rotace" a šipkou ukazující daným směrem. Nápis "Bezdušové" oznamuje, že pneumatika je bezdušová, a to platí pro většinu pneumatik. Indikátor opotřebení "TWI" (Tread Wear Indicator) indikuje body v profilu, kde je možné jednoduše přečíst stupeň hloubky vlákna. Tam profil není dostatečně hluboký. Jestli je bod na povrchu, pneumatika se dostala na zákonem předepsaných 1.6 milimetru a musí být nahrazena. 1.6 milimetru je však považováno za velmi hraniční hodnotu a my doporučujeme pneumatiku s hloubkou 3 milimetry. "M + S" znamená “Bahno a sníh”. Pro zimní pneumatiky to není spolehlivý indikátor a pouze dodatečný symbol sněžné vločky zaručí bezpečnost. “E” nebo “E” v kombinaci s číslem indikuje krajinu evropského ECE standardního testu. Run-flat pneumatiky, konkrétně pneumatiky, které nejsou úplně zploštěny dokonce ani po poškození, mají symbol ROF nebo SST a mají speciálně posilněny boční strany. Malé body ”1” pro obzvlášť tiché pneumatiky, které jsou certifikovány certifikátem pro snížené emise hluku.

Přihlásit se k odběru novinek

Odpovědět: {{replyComment.author}}
Všechna pole jsou povinná
Komentář byl úspěšně odeslán

Zpět na začátek