Gibbsova Quadski - s rychlostí 72 km / h na zemi, i na vodě

Zatím je Quadski nejrychlejším plavidlem, které se zároveň prodává i jako vozidlo pozemní přepravy. Devátý prototyp vynálezce Alana Gibbse nyní konečně ukončil sérii firemních neúspěchů a konečně prorazil jako výrobní model. Trvá pouze pět sekund, pokud se Quadski promění na plavidlo. Po stisknutí tlačítka jsou pneumatiky a kola složené a zapne se turbínový pohon. Jak na vodě, tak i na souši dosáhne nové vozidlo Alana Gibbse maximální rychlost až 72 km / h. Jde o motocyklový motor (1,3 litru, 4 válce, 175 koní) BMW AG, který pohání téměř 600 kilogramové hybridní vozidlo, které je mixem mezi čtyřkolkou a vodním skútrem. S délkou jen 3,20 m je obojživelné vozidlo malé a agilní, což jej činí vhodným pro „sportovní nadšence“ a pro použití „orgány činnými v trestním řízení, záchranáři a dalšími profesionály“ tvrdí Gibbs.

Quadski je Gibbsův devátý pokus

Quadski je devátý prototyp vyvinutý společností Gibbs Sports amphibians v oblasti obojživelných vozidel. Více než 200 milionů dolarů a 15 let práce se investovalo do vodního i pozemního jednomístného vozidla, které se v listopadu začalo prodávat na americkém trhu - právě v době, kdy zakladatel novozélandské společnosti slavil 73. narozeniny. Výrobce mezitím zaregistroval více než 300 patentů na vývoj obojživelných vozidel. Hospodářský úspěch se zatím ale nepodařilo dosáhnout. Předchůdce modelu Quadski, varianta Mazdy nazvaný Aquada, byl z důvodu nedostatku airbagů zamítnut jako pozemní vozidlo. Quadski naopak spadá pod zákon do části „Terénní vozidla“, a proto se vyhýbá mnohým požadavkům, které platí pro ostatní vozidla.

Šířka: Výška: Průměr:
Index rychlosti:

Nový způsob pohybu

Alan Gibbs popisuje nové obojživelné vozidlo jako „zcela nový způsob pohybu“. Vytvořil ho „pro všechny milovníky přírody, cestujících v terénu, lovců a rybářů“, nabízí „kombinaci výkonu, bezpečnosti, pohodlí a všestrannosti, které nikdy předtím nebyly k dispozici“.

Quadski se přepíná do vodního režimu stisknutím tlačítka. © Gibbs Sports amphibians Inc.

Spuštění na trh v Evropě je plánováno na rok 2014. Quadski by měl být k dispozici i Evropanům, a to v červené, žluté, modré, stříbrné a černé barvě. Ať už se nové vozidlo bude prodávat jako sériový model, nebo se dostane do Gibssovej historie jako další drahá hračka pro bohaté dobrodruhy, zůstává záhadou. V konečném důsledku to bude záviset na ochotě milovníky přírody inspirovaných Gibbsem investovat do nového zážitku v cestování poměrně vysokou pořizovací cenu ve výši 30 000 EUR.

Přihlásit se k odběru novinek

Odpovědět: {{replyComment.author}}
Všechna pole jsou povinná
Komentář byl úspěšně odeslán

Zpět na začátek