Vše, co potřebujete vědět o driftingových pneumatikách

Jaké jsou driftingové pneumatiky?

Drifting je sport, který vyžaduje, aby řidič řídil při relativně vysokých rychlostech, zatímco zatáčí, aby umožnil pneumatikám skluz a posuv na relativně dlouhé vzdálenosti. No tento sport je poměrně nemilosrdný a zničující pro běžné pneumatiky. Proto svět vymyslel speciální driftingové pneumatiky a bude to ještě lepší.

Nejlepší driftingové pneumatiky jsou typicky mělké a téměř hladké, se širokými rýhami, silnými žebry a tvrdou vulkanizovanou gumou, která přináší sílu a odolnost. Když se driftování stane pro závodníky jako vy nebo my pravidelnou záležitostí, běžné pneumatiky se můžou poškodit a selhat při poskytování požadovaného výkonu. Proto jsou v případě, pokud se chcete kamkoliv v tomto sportu posunout, nevyhnutelné speciálně optimalizované pneumatiky.

Driftingové pneumatiky, jakkoliv unikátně a exkluzivně to může znít, není tak těžké najít, no najít ty nejlepší pneumatiky, které vám dají maximální výkon a odolnost, to je ta těžší část. Zůstaňte s námi a objevte našich top pět typů.

Jaké typy pneumatik se používají pro drifting?

Ne obyčejné, to je jisté. Ve všeobecnosti hledejte přední pneumatiky, které mají široký a agresivní vzor dezénu. Je obvykle ve V-tvaru nebo se širokými a hlubokými drážkami. Žebro je obvykle modifikováno, aby vydrželo více tlaku a bylo imunní vůči shoření a poškození teplem. Boční zdi jsou obvykle zesíleny, aby poskytli pevnější přilnavost na zemi a omezili tření.

Pneumatiky, takové, které skutečně driftují, mají obvykle mělký dezén, a někdy dokonce žádný. Toto zajišťuje jednoduchou manévrovatelnost, omezuje tření a teplo a zanechává méně gumy na silnici.

Kromě vzoru dezénu hraje důležitou roli taky odolnost. Drifting může zmenšit vzor dezénu pneumatik a může být škodlivý pro materiál. Ujistěte se, že guma, kterou používáte, byla určena na to, aby zvládla stres a tlak a nebyla náchylná k hoření.

Jaká velikost pneumatik pro drifting?

Jakákoliv velikost, která sedí na vaše vozidlo, je dobrá. No pro prémiový zážitek z driftingu jsou nejlepší širší pneumatiky s nižším profilem. Driftingoví závodníci potřebují širší pneumatiky. Toto bude nejlepší pro ty, kteří by chtěli zachovat auto více vybalancované a stabilní. Nízkoprofilové pneumatiky omezují sílu, požadovanou od auta pro vytvoření točivého momentu, který točí tyto pneumatiky.

Kromě toho by měly být driftingové pneumatiky obvykle optimalizovány tak, aby splnili vaše požadavky. Pokud chcete vyšší zrychlení, pak pro vás budou nejlepší užší a menší pneumatiky. Pro dosáhnutí nejvyšší rychlosti však budou nejlépe fungovat vyšší pneumatiky.

Je stejně důležité zajistit, že vaše pneumatiky sedí na vaše vozidlo. Nekupujte pneumatiky, které jsou dobré na drifting, no dobře na vaše vozidlo nesedí. Ve všeobecnosti se podívejte po takových, které jsou nejpohodlnější.

Šířka: Výška: Průměr:
Index rychlosti:

Jak zlý je drifting pro pneumatiky?

Drifting může být pro pneumatiky nezdravý, obzvlášť pro jejich vzor dezénu a výkon. Drifting může způsobit opotřebování pneumatik. Proto je důležité koupit pneumatiky, které jsou mělké, abychom omezili tření a zbytečný tah.

Drifting může taky způsobit přílišné zahřívání pneumatik, díky kterému se pak můžou topit a dýmit, nebo se zapálit. Pneumatiky, které jsou vyrobeny z materiálu odolného vůči teplu, jsou pro driftování nejlepší a jsou bezpečnější. Všeobecně si pro ten nejlepší zážitek z driftingu určitě kupujte pneumatiky, zaměřené na driftování.

Kde si koupit driftingové pneumatiky?

Najít driftingové pneumatiky online by mělo být jednoduché. Existují stovky webstránek a značek, které prodávají používané a nové driftingové pneumatiky. Opravdovým problémem je však najít dobrou značku. Rozumíme tomu, že když na něco vynaložíte množství peněz a času, chcete, aby to mělo excelentní kvalitu.

Proto jsme sestavili seznam pěti z nejlepších značek driftingových pneumatik pro vaše vlastní pohodlí.

Falken Driftingové pneumatiky:

Falken pneumatiky jsou na trhu od roku 1983 a určitě těchto 35 let jejich existence nebylo marných. Falken pneumatiky znamenají růst, rozvoj a udržování tempa s nejnovějším vývojem. Toto se jim podařilo opravdu dobře.

Falken driftingové pneumatiky mají velmi kvalitní vzor dezénu, který se jen tak lehce neopotřebuje. Jejich technologie je úžasně inovativní a my tím nejsme moc překvapeni.

Federal Driftingové pneumatiky:

Federal pneumatiky jsou mnohokrát lepší, než jakékoliv jiné pneumatiky, které jsme kdy na trhu viděli a vy brzy zjistíte, proč. Tyto pneumatiky mají vyšší stabilitu a pevněji sedí na cestě, a to díky pevným bočním zdím.

Dezén je navržen tak, aby poskytoval maximální výkon a je většinou ve V-tvaru. Absolutně je milujeme a vy budete taky.

Kenda Driftingové pneumatiky:

Kenda znamená "zrozený z čisté vody" a když přijde na nabízení čistoty a exkluzivity, Kenda pneumatiky si určitě své jméno obhájí. Mají širokou kolekci pneumatik, které možno optimalizovat pro těžký drifting. Toto zahrnuje extrémně unikátní vzory dezénu a unikátní dotek s vozovkou.

Nexen Driftingové pneumatiky:

Nexen pneumatiky působí na trhu již 71 let, co je zformovalo do výjimečnosti a dalo jim to velkou převahu. Jejich linie driftingových pneumatik má široké a lineární drážky a žebra tak silná, jak slibují. Jejich odolnost zajistí výkon vašich pneumatik.

Dunlop Driftingové pneumatiky:

Samozřejmě, jak bychom je mohli vynechat? Dunlop driftingové pneumatiky jsou možná jediné, které již nějakou dobu známe a máme na to své důvody. Pneumatiky byly navrženy s unikátními a výjimečnými vzory dezénu, které zajišťují bezpečný kontakt se silnicí. Jsou z materiálu, který omezuje znečištění a zlepšuje jinak nemilosrdný asfalt.

Přihlásit se k odběru novinek

Odpovědět: {{replyComment.author}}
Všechna pole jsou povinná
Komentář byl úspěšně odeslán

Zpět na začátek