Hankook nyní dodává vozovému parku TMB linku pneumatik městského autobusu „SmartCity AU04 +“

Výrobce prémiových pneumatik Hankook a jeho španělský prodejce Grupo Soledad nedávno uzavřeli dohodu s největší přepravní společností ve Španělsku v regionu Katalánska, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Výrobce pneumatik nyní dodává svou řadu nejmodernějších pneumatik pro městské autobusy “SmartCity AU04+” pro flotilu TMB.

Neu-Isenburg, Německo, 22. května 2019  – Výrobce pneumatik Hankook bude své pneumatiky dodávat pro více než 1100 autobusů nejprominentnější dopravní společnosti městské hromadné dopravy v Barceloně, Transports Metropolitans de Barcelona. Ze sortimentu pneumatik Hankook pro městské autobusy bude využívána zejména SmartCity AU04+ v rozměru 275/70 R22.5. Tato modelová řada je navržena speciálně pro městskou hromadnou dopravu a splňuje stoupající poptávku zákazníků po pneumatikách pro autobusy městské hromadné dopravy, mimo jiné i s elektrickým pohonem. Vzhledem k tomu, že jsou tato vozidla kvůli bateriím obecně těžší než běžné autobusy, mají tyto modely pneumatik také zvýšený index nosnosti. Dezén pneumatiky SmartCity AU04+ byl navržen pro celoroční provoz a je bez omezení vhodný do veškerých zimních podmínek, což potvrzuje i tzv. alpský symbol na pneumatice. Nová řada pneumatik pro městské autobusy je též vhodná pro městské autobusy s konvenčním pohonem.

Han-Jun Kim, generální ředitel společnosti Hankook Tire Europe uvádí: „Na tuto dohodu s jednou z největších městských přepravních společností jsme velmi pyšní; zejména proto, že je to dohoda o užívání našich technologií budoucnosti. Naše první řada pneumatik SmartCity AU04+ pro používání na elektrobusech se tak začne používat ve velkém. Budeme dále držet krok s novými trendy v oblasti mobility a těšíme se na rozšíření spolupráce s dalšími flotilami po Evropě.

V souvislosti se sdílenou environmentální a ekonomickou odpovědností se společnosti Hankook, Grupo Soledad a TMB dohodly na používání opotřebených pneumatik po ukončení jejich prvního životního cyklu a budou se znovu používat podruhé, protektorované pásy Hankook Alpha-Tread. Takto se v rámci aktivní ochrany životního prostředí mohou ušetřit značné objemy fosilních surovin a CO 2 .

V den uzavření dohody ředitel TMB Ramón Bacardí uvedl: “Bezvadná údržba naší flotily je velmi důležitá z toho důvodu, aby městská hromadná doprava v Barceloně fungovala na nejlepší úrovni. Zejména pokud jde o pneumatiky, bylo pro nás velmi důležité najít spolehlivého partnera. Nyní, když jezdíme na pneumatikách Hankook, naši technici a správci dílen potvrzují, že to byla ta nejlepší volba pro maximalizaci výkonu naší flotily. Zároveň jsme optimalizovali celkové náklady na vlastnictví.“

Obchodní ředitel Grupo Soledad Manuel Pérez dodává: „Z této nové spolupráce s firmami Hankook a TMB jsme nadšeni. Stejně jako my, obě tyto společnosti neustále investují do nových konceptů mobility, materiálů a provozních zařízení. Tato spolupráce tudíž dokonale vyzdvihuje náš závazek zavádět udržitelná přepravní řešení.“

Zdroj - Hankooktire-Mediacenter.com

Přihlásit se k odběru novinek

Odpovědět: {{replyComment.author}}
Všechna pole jsou povinná
Komentář byl úspěšně odeslán

Zpět na začátek