Rakouský kominík otevře muzeum 114 aut Volkswagen Golf

Rakouský kominík Joseph Hughes ukázal svou kolekci aut Volkswagen Golf, která obsahuje 114 aut, včetně opravdu výjimečných kopií. Plánuje ji umístit do muzea – otevření je naplánováno na jaro příštího roku na předměstí Vídně.

Muž teď plánuje umístit nasbírané stroje do muzea

“Když jsem si poprvé pořídil Golfa, cítil jsem, že auto bylo vytvořeno specificky pro mě. Všechno bylo přesně tak, jak to mám rád: sedí mi, mám radost z jízdy, každý den se snadno používá,” říká Hughes.

Jako první si Joseph Hughes obstaral Caddy van, s rodinou – obvyklý “Golf” v létě – a rozkládací v zimě – a někdy vyšel na cestu v “nadupaném” GTI.

Podle jeho slov měl “Golf” na všechny příležitosti. Pak na jedné z výstav veteránů viděl jednu z prvních výrobních kopií modelu a chtěl udělat to samé. Tím začala tvorba jeho kolekce.

Šířka: Výška: Průměr:
Index rychlosti:

V kolekci lze najít běžné VW Golfy a taky výjimečné kusy. Například má “Knee”, v rozkládacím popelářském autě, karavan, letadlovou lampu a auto z před-výrobních várek s posuvnými dveřmi, 4x4 auto s 210-koňskými sílami, vydanou edici 71 instance, a dokonce i první elektrické auto, sestavené v roce 1981.

Kolekce taky obsahuje luxusní, závodní, rally a upravená auta. Jeden z kusů v kolekci je Golf s milionem najetých kilometrů, který je, jak říká majitel, pořád v excelentním stavu. 

Přihlásit se k odběru novinek

Odpovědět: {{replyComment.author}}
Všechna pole jsou povinná
Komentář byl úspěšně odeslán

Zpět na začátek