Která část roku je nejlepší pro výměnu oleje?

Rutinní údržba je jednou z nejdůležitějších věcí, na které je potřeba pamatovat, pokud jde o udržení vašeho vozidla bezpečně na silnici. Výměna oleje je kritickým prvkem rutinní údržby vašeho vozidla. Pokud pravidelně měníte olej, můžete pomoci zajistit, aby vaše vozidlo mělo dlouhý a zdravý život. Samozřejmě, i když chápete, že výměny oleje jsou důležité, možná nechápete, proč jsou důležité. 

Proč byste měli měnit olej?

Výměny oleje hrají klíčovou roli při údržbě motoru vašeho vozidla. Důvodem je, že motor ve vašem vozidle má mnoho pohyblivých částí. Když motor běží, jeho části se pohybují a třou o sebe. Tento pohyb a síla vytváří teplo, které - pokud se neřeší - může způsobit poškození. Olej maže váš motor, absorbuje teplo a zajišťuje, aby vnitřní části motoru fungovaly v harmonii, a to bez přehřívání.

Bohužel se v průběhu času začne olej ve vašem motoru znehodnocovat - snižuje se jeho schopnost mazat části motoru a absorbovat teplo. Je důležité vyměnit motorový olej dříve, než se znehodnotí a než to vyústí v potenciálně katastrofální problémy s motorem. 

Teď, když víte proč, je čas zjistit, kdy

Obecně se doporučuje, abyste ve vašem vozidle měnili olej každých 5 000 až 10 000 km nebo každé čtyři měsíce. Dodržování tohoto plánu vám pomůže udržet vaše vozidlo v co nejlepším stavu a současně vám poskytne trochu prostoru pro výměnu oleje v době, která je pro vás nejvhodnější.

Kombinování rutinní jarní údržby s vaší výměnou oleje

Zimní jízda může být pro vaše vozidlo obtížná. Nízké teploty, sůl a silné sněžení jsou jen některé z věcí, které mohou ovlivnit jeho výkon. Proto, jakmile skončí zimní období, je důležité dopřát vozidlu nový začátek. Když se zastavíte v místním expert, můžeme naplánovat rutinní sezónní údržbu vašeho vozidla, která zahrnuje:

  • Kontrola řemenů a hadic
  • Kontrola stěračů předního skla 
  • Testování síly vaší baterie
  • Kontrola hladiny chladicí kapaliny 
  • Testování systému klimatizace
  • Kontrola běhounů a tlaku pneumatiky
  • A další!

Kromě toho vám můžeme vyměnit motorový olej a zajistit, že bude čerstvý a připravený udržet vaše vozidlo na silnici po celé léto!

 

Přihlásit se k odběru novinek

Odpovědět: {{replyComment.author}}
Všechna pole jsou povinná
Komentář byl úspěšně odeslán

Zpět na začátek